Denn » Specials » Relatieproblemen

Veel voorkomende problemen tussen twee partners

Binnen een relatie lopen we allemaal wel eens tegen verschillen aan. Maar sommige verschillen kunnen zo groot zijn, dat de relatie hieronder lijdt. Bijvoorbeeld de kinderwens. Wanneer je partner geen kinderen wil, maar jij wilt dit wel, kan dit een grote issue worden binnen de relatie. In sommige gevallen kunnen dergelijke verschillen zelfs lijden tot een breuk. Ook een verschil in behoefte aan seks. Maar misschien ontstaan deze problemen wel door grote karakterverschillen binnen de relatie.

Ruzie, goed of niet?

Ieder stel heeft wel eens een flinke woordenwisseling. Dit is overigens helemaal niet erg! Het is juist gezond om af en toe eens tegen een meningsverschil aan te lopen. En er zijn zelfs mensen die af en toe een hevige discussie nodig hebben binnen de relatie, om een beetje 'uitdaging' te houden. Voor andere mensen is dit juist niet aan de orde. Zij kunnen zich dagenlang rot voelen over het feit dat er ruzie is geweest met de partner.

Toch kunnen sommige verschillen binnen een relatie wel degelijk een struikelblok vormen bij het in stand houden van de relatie. Geen mens is hetzelfde, en binnen een relatie kunnen de verschillende karaktereigenschappen wel eens zorgen voor problemen. Welke karaktereigenschappen passen nu eigenlijk goed bij elkaar? En wie bepaalt dat? En wanneer zou het juist wel eens kunnen gaan botsen binnen een relatie?

Toekomstvisie

Ook de visie op de toekomst kan een probleem vormen binnen een relatie. Jij ziet het al helemaal voor je: 'dit wordt de vader of moeder van mijn kind'. Maar dan blijkt dat je partner helemaal geen kinderwens heeft. Mocht je tegen dit probleem aanlopen, is het vooral erg belangrijk dat je met elkaar in gesprek gaat hierover. Is het iets van tijdelijke aard? Of weet je partner echt zeker dat hij geen kinderen wil? Probeer hier samen achter te komen! In het artikel 'Mijn partner wil geen kinderen' kun je lezen hoe je dit aan kunt pakken. Verder vindt je hier signalen waar je op kunt letten om te bekijken of je partner nog van gedachte kan veranderen.

Verschillende verwachtingen

Een belangrijk onderdeel van een relatie is toch wel de seks. Alhoewel het voor de ene persoon meer prioriteit heeft dan voor de andere. Het kan zelf zo zijn dat je partner even helemaal geen zin heeft in seks, en dat je keer op keer wordt afgewezen. Niet echt goed voor je zelfvertrouwen! Erg belangrijk is om dit ook bespreekbaar te maken. Zo weet je allebei wat er van elkaar wordt verwacht. in de meeste gevallen is er namelijk iets aan te doen, en zal de zin in seks langzamerhand weer toenemen. Blijf in ieder geval altijd goed met elkaar communiceren! Want goed met elkaar kunnen praten is de basis van iedere goede relatie.
Waarom heeft mijn partner geen zin in seks?

Waarom heeft mijn partner geen zin in seks?

Veel stellen gaan wel eens door een periode waarin de seks even op een lager pitje staat. Maar in sommige gevallen duurt deze periode langer dan gewoonlijk. Welke redenen kunnen daar achter zitten? Er…
Karakterverschillen binnen een relatie

Karakterverschillen binnen een relatie

Er wordt vaak gezegd dat mensen zich aangetrokken voelen tot partners die een heel ander karakter hebben dan zij zelf. Maar kan een relatie met twee heel verschillende mensen eigenlijk wel goed gaan?…
Help! Mijn partner wil geen kinderen!

Help! Mijn partner wil geen kinderen!

Je hebt de perfecte partner gevonden. De partner waarmee je de rest van je leven samen wil blijven. Maar één groot verschil staat jullie in de weg: je wilt graag een kind, maar je partner (nog) niet.…
Gepubliceerd door Denn op 29-05-2012, laatst gewijzigd op 27-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Medischforum.nl
  • Jebegrijptmeniet.nl